Watermaal-Bosvoorde verdient een burgemeester die zich voltijds wijdt aan het behoud en de verbetering van de leefomgeving, zonder cumul met andere politieke mandaten of beroepen. Dat is mijn engagement.
Vandaag moeten we meer dan ooit voor elkaar zorgen en op de ecologische noodsituatie reageren om waardige leefomstandigheden op onze planeet te behouden, waar we ook zijn. Overal waar we zijn.
Leven in een gemeenschap op mensenmaat en ons samen voorbereiden op de komende veranderingen. Om te kunnen handelen, moeten we elkaar vertrouwen. Om dit te bereiken moeten onze instellingen open en transparant zijn.
Het Zoniënwoud beschermen, onze voetpaden renoveren, vergroenen en bomen planten overal waar het mogelijk is.
Beheren en tegelijkertijd blijven zorgen voor ons milieu, dakloze en kwetsbare mensen en jongeren. De solidariteit die is ontstaan tijdens de covid-insluiting en de opvang van vluchtelingen ondersteunen.
Verwelkomen, waarderen, uitwisselen.
Denk globaal, handel lokaal! Samen voor een participatieve en solidaire ecologie.
Jongeren deel laten uitmaken van onze instellingen, voor een moderne gemeente die voor iedereen toegankelijk is.
Watermaal-Bosvoorde door en voor alle inwoners. Een fijne en groene plek om in op te groeien, te wonen en te werken, met veiligere en nettere straten. Daar wil ik me voluit voor inzetten.
Schoonheid en natuurlijkheid, overal, voor iedereen.
Focus op luisteren, dialoog en solidariteit, onze diversiteit als rijkdom verwelkomen en concrete actie voor biodiversiteit en klimaat ondernemen.
Ik woon sinds mijn geboorte in de gemeente en wil me inzetten voor het behoud van de natuur en voor deze kleine oase van rust die Watermaal-Bosvoorde is, evenals voor meer burgerparticipatie.
Van Europa tot de gemeente; van grote utopieën tot actie op het terrein!
Betrokken zijn bij lokale politiek lijkt me een verstandige en essentiële weg naar een wereld met meer solidariteit en respect voor het milieu.
Aanpassen aan klimaatverandering kan niet zonder rekening te houden met de sociale dimensie, vooral op lokaal niveau.
Laten we samen van onze gemeente een voorbeeld maken van ecologische transitie, inclusieve stedenbouw, cultureel aanbod en gezelligheid.
Ecologie moet onlosmakelijk verbonden zijn met menselijk denken en politieke acties. Actieve en multimodale mobiliteit maakt daar deel van uit en is essentieel voor bet behoud van ons dorp.
Laten we het samenleven aanmoedigen door de vele mogelijkheden voor ontmoetingen tussen buurten en tussen generaties te bevorderen. Laten we onze leefomgeving in stand houden door de vele initiatieven te steunen om de groene ruimten in de gemeente te verbeteren.
Het leven is kort, we moeten werken aan beter samenleven, aan een beter beheer van onze planeet, en dat begint bij onze gemeente.
Onze gemeenschap moet een gastvrije plek zijn voor iedereen die hier woont – ongeacht hun afkomst(en), hun naam, hun uiterlijk of de personen waarvan ze houden.
De kans grijpen die politieke betrokkenheid biedt om ideeën uit te drukken en te verdedigen. Deze benadering verankeren in delen, luisteren en zorgen.
Het leven is kort.
Wij moeten werken aan een betere en rechtvaardige samenleving in een gezonde wereld. Iedereen heeft het recht om evenveel zuurstof te ademen en evenveel geluk te beleven.
Ik zet me in voor politiek zodat we allemaal (jongeren, senioren, van alle rangen en standen… en zelfs onze dierenvrienden niet alleen kunnen overleven, maar ook toegang hebben tot respect en waardigheid, tot gezondheid en schoonheid.
De gemeente kan een plek voor experiment en sociale innovatie worden, zodat de ecologische transitie een hefboom wordt voor sociale integratie en de vermindering van ongelijkheden. Dit is de overtuiging die mij drijft.
Mijn mandaat als OCMW-raadslid heeft me er voor eens en altijd van overtuigd dat de politieke ecologie zijn milieuactie moet ondernemen zonder iemand aan de kant te laten staan.
Ons dorp in de stad beschermen opdat iedereen, ongeacht zijn of haar geslacht, afkomst of leeftijd, zich goed en veilig zou voelen in onze mooie gemeente.